Menu

Jónatan Dolcet, Legion: Cap banda feia el que nosaltres i grans coses estan per venir

Legion 2022Legion són una llegenda del thrash metal a casa nostra. El seu retorn ha despertat una expectació poc esperada per una banda que va trencar motlles i va marcar quasi una generació amb temes com aquell Mili kk.

Us oferim la primera entrevista en un programa de ràdio que han ofert a tot l'estat en el marc del nostre programa radiofònic amb l'afegit que també podeu veure la conversa a través del nostre canal de Youtube.

Llegeix més

Talaiot, Bernat: Ser de les illes encara ho fa més difícil

Talaiot 2022En ja multitud d'ocasions al nostre programa radiofònic i web hem fet esment a la quantitat i gran nivell de les bandes de casa nostra. Catalunya ara mateix té un planter de bandes de diferents estils pertanyents a la nostra escena musical nombrosa, de qualitat i cantant en diferents llengües (català, castellà o anglès).

Però... com s'està movent l'escena per territoris que ens poden i, de fet, són afins culturalment? Quina és l'escena que podem trobar a territoris com València o les Illes Balears? Fa poques dates vam poder comprovar que en el primer cas tenim oferta actual i notable. Vam entrevistar al nostre programa a Lazy Lane dels Jolly Joker en una entrevista que podeu recuperar en el marc del nostre espai radiofònic i canal de Youtube.

Ara és el moment de visitar virtualment les Illes Balears. Ho fem amb els Talaiot que recentment han passat també pel nostre programa per presentar-nos el seu segon disc, Dos: Repressió i Revolta, treball del que també podeu trobar la ressenya en la nostra web. Ja ens va cridar l'atenció la seva primera edició fins i tot entrevistant al grup, i que ens va deixar força bon regust. Calia esperar doncs què podien oferir en una segona proposta discogràfica. I la veritat que no s'hi han posat per poc en aquest Repressió i Revolta!! El treball tracta un fet poc conegut de la historia de Mallorca: la rebel·lió de la part forana de mitjans del segle XV comandada per Simó Ballester, així doncs un disc conceptual en tota regla.

Parlem doncs amb en Bernat del moment actual del grup i tota la feina que ha comportat, l'escena balear i la història conceptual que hi ha al darrere del disc. Com sempre, oferim tant tota l'edició del nostre espai radiofònic com el vídeo de l'entrevista que hem penjat al nostre canal de Youtube per si ens voleu veure les cares.

 

 

Eduard, Saüc: A les noves generacions s'està perdent la música de banda

SaücEl panorama català de bandes de heavy metal segueix donant valors que cal tenir en compte. Fa poques dates vam publicar la ressenya dels lleidatans Saüc que presenten el seu nou i primer disc anomenat Eterna. La banda porta un rodatge en directe que finalment ha pogut ser plasmat en un enregistrament. Després d’anys d’experiència en diferents projectes, Alex Fuentes a la veu, Ruben Peries i Edu Arjona a les guitarres, Viki al baix i Albert Gasen a la bateria es van unir amb la intenció de recuperar l’essència del rock dur cantat en català aportant una sonoritat més contemporània.

Mesos d’assajos al local els van servir per conèixer-se musicalment, composar i donar forma a la banda. Entre 2018 i 2019 llancen quatre senzills en format videoclip i giren per diferents sales i festivals junt a diferents grups ja consolidats de l’escena catalana. El seu disc de debut s’anomena Eterna (Rock CD Records) i conté vuit temes molt eclèctics que es mouen entre el rock dur i el metal alternatiu amb múltiples influències. L’àlbum va ser enregistrat a principis de 2021 al Nomad Studio amb el productor Xavier Esterri i compta amb col·laboracions estel·lars com les del ex-guitarrista de Sangtraït, Josep Maria Corominas “Coro”; la del cantant Gerard Rigau de Blaze Out o la del també cantant Jordi Gou de Siroll.

Llegeix més

Redimoni (Carles): Aquest treball forma part d'una trilogia

RedimoniEl thrash metal segueix més vigent que mai a casa nostra. Bona mostra en són els Redimoni. La banda barcelonina porten en actiu des de 2000 i ara tornen després d'una llarga absència. La raó? Més que comprensible i habitual. Un grup on els seus membres per pagar les factures tenen altres ocupacions té els seus moviments més espaiats en el temps i mesurats. Si afegim canvis de formació amb tot el que comporta el resultat és que des de 2014 que no ens oferien material enllaunat al publicar un split amb els també catalans Graveyard.

El grup segueix reivindicant el thrash més clàssic però amb uns tocs que ens ofereixen acostaments al death i fins i tot al black. Tot plegat ens ho explica el guitarra del grup Carles Tierno a més dels futurs plans de la banda que passen per més gravacions relacionades amb aquest, podem dir, primer episodi.

Llegeix més

Manel, Vrademargk: És molt difícil per un grup sobreviure sense tocar

VrademargkUna nova mostra del talent de casa nostra. Vrademargk no són uns nouvinguts, els de Terrassa fa un grapat d'anys que ens ofereixen el seu death metal havent tingut oportunitat de compartir escenari amb bandes com Dark Tranquillity, Insomnium, Gorgoroth, Vader, Malevolent Creation, Prostitute Desfigurement, Gorod...

En aquesta ocasió, però, les coses han canviat substancialment. La formació del grup ha sofert importants variacions en els darrers anys i han passat per un període de trasbals que ha portat un silenci que s'ha extés en el temps i que ha comportat que hagin replantejat molt dels seus passos així com encarar un futur proper que volen encara tingui el grup.

Llegeix més

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?