Menu

Concerts

  • Escrit per Albert Perera
  • Categoria: Concerts

Deldrac + Siroll 11-12-21

Sala Wolf, Barcelona
Fotos: Manu Dameam

Gou dels SirollEs trobaven a faltar aquestes excursions per veure directes. No cal explicar el que portem vivint des de fa dos anys i que tants aspectes de la nostra vida ha complicat. Tot i que les restriccions dures i confinaments generals sembla difícil que tornin als nivells de l'inici de la pandèmia, l'activitat concertística no ha recuperat, i costarà, la normalitat. Es fan concerts, sí, però amb l'ai al cor sempre per si es podrà fer finalment i en quines condicions segons el moment pandèmic. Les bandes internacionals amb calendaris de llargues gires en diferents països costarà que tornin, això sí, petits periples per un sol país o les bandes més properes poden tenir certa activitat. Aquest és el cas que ens ocupa, dues bandes de casa, els de la Catalunya Central Siroll i els barcelonins Deldrac que van ajuntar esforços per oferir a la sala Wolf de Barcelona una nit de deathcore per una banda i thrash metal per l'altra.

Mira si feia temps que no estava per la zona, habitual en altres temps, que al accedir a peu a la part final del carrer Almogàvers on s'ubica la sala al barri de Poble Nou no vaig reconèixer el carrer. La conversió d'aquell tram en peatonal amb el pas de vehicles limitadíssim quan fins no fa tant era un llarg carrer amb diversos carrils de circulació donant a Marina va ser tota una sorpresa.

Molts segur que tenen ben present la Wolf com la antiga Sr. Lobo, poc en puc dir, mai vaig estar-hi sota aquest nom i ara era el primer cop en aquesta nova etapa. La sala em va semblar espaiosa tot i que no ideal pels directes. Les àmplies columnes que a banda i banda dels extrems de l'escenari i fins al final de la mateixa delimiten l'espai per veure el que passa a escena a la mínima que estàs escorat treuen una visibilitat necessària per un concert. Coses pitjors s'han vist per això...

Per accedir, com marquen els temps, passaport Covid però va quedar clar un cop més que un lloc on es pot consumir beguda és complicat que el personal respecti el tema de la mascareta. Tampoc no semblava que preocupés gaire a ningú. Puntualment van pujar els Siroll a escena. El grup té una fama més que guanyada d'uns directes contundents i que no donen treva, aquesta no va ser una excepció. Des del primer moment ho van donar tot, cosa que si a més sumem els temes que acrediten als seus treballs d'estudi és una fórmula que difícilment fallarà. El trio inicial va ser per dos temes del seu darrer Doble o Res com Tú Mateix i Cobord al que es va afegir Pobre del EP Aniquilació. Actitud, constant moviment, headbanging i animant al personal al que ja s'anaven guanyant. Hòsties va tenir protagonisme propi enmig de les primeres salutacions i és que cal encara mantenir la flama del darrer disc. El concert el van estructurar a través en gran part de tres temes més o menys enllaçats marcant així una bona estona d'intensitat i per no fer decaure ni un moment. Així va ser amb Mitjans de Manipulació, Doble o Res o A l'Aguait. Algú hem comentava fa poc que considerava Gou, vocalista dels Siroll, una de les millors o la millor veu de metall extrem de casa nostra. Fàcilment puc estar d'acord. A més d'això l'entrega és total i això la gent ho nota. En aquest punt ja vam poder notar que l'equip de so la sala té una manca de greus considerable, i si només fos això..., a la mínima que et retires una mica endarrere es nota la seva feblesa i poc rang dinàmic. Només en les primeres files on reps l'impacte sonor quasi directament de l'escenari amb els amplis i la bateria la cosa millora.

Alternem diferents etapes discogràfiques com amb La Cosa o la versió de Brujeria Pagesos Satànics per anar pels Fatxes de Proximitat i les trucades dels 902, sent aquest darrer curiosament la primera peça que toquen del Més Llenya! ja ben avançat el concert. Ja posats perquè no tres més amb Pocrock, Pais de Merda i Malvinguts. Es nota el bagatge i la carretera acumulats, com estar a escena i fins i tot l'execució dels temes en un set molt ben preparat que no decau. Tal dia va marcar el retorn al darrer disc marcant al comiat del grup. No van tardar a tornar, el personal volia més i és que a cada tema s'anava sumant més gent als que estàvem pendents del concert i els laterals, les barres, i les converses paral·leles van anar desapareixent en favor del que oferia la banda, que no era poc. La traca final va ser pels que jo crec temes més reconeguts i amb ganxo que acrediten, Més Llenya, Dret i Deure i Següent. La gent es va quedar amb ganes de més i el comentari era generalitzat. Complicat... molt complicat per Deldrac estar a l'alçada després d'aquesta intensitat.

Quimi dels DeldracTorn ara per la banda de l'ex-Legion Quimi Montañés Deldrac que presentaven nova formació encara defensant Against Tyranny, disc on participava l'anterior vocalista Eric Moya. Marc Kararocker és ara l'encarregat de la part vocal a més dels ja coneguts Quimi Montañés, guitarra (ex-Legion) i David Saavedra, baix ( ex-Lux Divina) al que cal afegir com a nou membre també, Miguel «Diabolus» Rodríguez a la bateria. És evident que el concert era l'excusa per rodar la nova formació i recordar el seu darrer treball. No van tardar a sortir a escena amb Hatred&Hate i ja d'entrada es va notar qui porta al veu cantant. La guitarra de Quimi té tot el protagonisme i només la bateria es deixa notar al seu costat. Baix desaparegut quasi totalment i la veu d'en Marc buscant el seu lloc en tot plegat i en uns temes que més d'un encara té al cap amb les cordes vocals d'Eric Moya. True Stories i Race for Life van ser el trio de temes inicials amb el citat anteriorment abans d'una primera aturada per saludar el personal. Van seguir amb Legal Mafia i Headshot que van precedir la versió del Mouth for War de Pantera que no esperàvem. La sensació era de baixada d'intensitat brutal respecte els Siroll. Menys mobilitat del grup i, senzillament un altra manera de fer, que al entrar en comparació amb el que havíem vista feia poca estona deixava Deldrac en no tant bona posició. En altres circumstàncies el concert que estaven fent crec hauria agradat més. Fins i tot no crec molt encertat el plantejament incloent un solo de baix després de l'allau de la banda que t'ha precedit. Van sonar Horizons, Blame God i Then Some Bells abans dels bisos amb la meitat del personal més pendent de les relacions socials que altra cosa. Els bisos van ser per Thought Police amb solo d'en Quimi inclòs, el Lethal Liberty dels Legion que va despertar menys reacció de l'esperat, The Only Life i Blame Satan per acabar un concert... desangelat.

Ja que citava la llegendària banda de thrash metal barcelonina Legion de la qual va formar en Quimi Montañés dir que es va poder veure entre els assistents a Jonathan Dolcet, veu i baixista del grup en aquells anys dels tres discos que van treure. Més d'un va aprofitar per immortalitzar la seva presència. Veure'l cantar la lletra del Lethal Liberty mentre el seu ex-company la tocava a l'escenari em va transportar per un moment al 1989. Per si fos poc, el vocalista de l'altra banda llegendària del duet barceloní del thrash de primers dels 90, Fuck Off, en Joe també era present al concert lluint dessuadora d'aquell primer Another Sacrifice. Tants anys després una "legió" de fans ens vam reunir per fer un sonat "fuck off" al covid per escoltar "siroll" en un món ple de "dracs" i dimonis... i que ho puguem continuar fent.

  • Escrit per Albert Perera
  • Categoria: Concerts

Steinbock + Saüc 13-11-21

La Boite, Lleida
Fotos: Albert Perera

I finalment hi podem tornar. No sabem quan durarà, si tant sols serà un tast o és l'inici per recuperar el que era fa dos anys, amb les molèsties obligades que ens tocarà patir (algú no recorda el que és viatjar en avió des del 2001?). La cosa és que les sales i locals tancats d'oci poden tornar a funcionar amb certa normalitat en les darreres setmanes i s'ha començat a recuperar d'alguna manera l'activitat en directe.

En el cas de les comarques lleidatanes encara a mig gas pel que fa a sales de concerts ja que si en la data a la que fem referència tornava a l'activitat la sala La Boite, un altre dels llocs a tenir compte, el Cafè del Teatre, encara segueix tancat. I no pas per la pandèmia, si no per un deute de l'antiga gestió. Sigui com sigui la perspectiva de tornar a la veterana sala era un atractiu que no es podia deixar passar per donar suport a dos bandes lleidatanes que, conjuntament amb la mateixa sala, no van voler perdre l'oportunitat de tornar a recuperar els directes en el que podríem anomenar aquesta finestra d'oportunitat.

Llegeix més

  • Escrit per Jordi Romero "Panxo"
  • Categoria: Concerts

Kalikenyo Rock 2021

Pista Parc Alegria, Juneda
Dissabte 29 de Maig de 2021, 19:00h.
Preu: 25 €
Assistència: 350 entrades venudes + convidats
Fotos: Jordi Panxo / Ponent Rock

ArpaviejasEn temps de pandèmia i confinaments, el Kalikenyo Rock de Juneda crec que es dels pocs habituals del circuit de festivals que ha seguit oferint música en directe, adaptant-se als formats imposats per l’actual situació sanitària.

Com va explicar un dels components de l’associació Kalikenyo Rock, en l’edició radiofònica de Simfonia Metàl·lica, just la setmana abans d’aquesta primera edició del present 2021, al ser un festival organitzat per una associació sense ànim de lucre, es poden permetre el luxe de fer esdeveniments on no guanyin diners, fins tot perdre el mínim possible (hi ha qui posarà això en dubte, però jo m’ho crec, ja que veient els cartells dels últims anys i les assistències no massificades, no veig probable que aquest festival sigui una màquina de fer diners com es pensen alguns... Una altra cosa es que els diners invertits estiguin ben distribuïts...). Amb aquesta premissa, l’any passat van fer un concert amb LIBERUM, KAOS URBANO i KOP que es va retransmetre en directe en streaming, amb el risc que tothom podia veure el que passava, però em va semblar que tot va transcorre sense problemes. Per aquest any s’havien plantejat fer en diferents dates una sèrie de concerts de 3 en 3 grups, adaptats a les restriccions sanitàries de cada moment, però després d’aquesta primera cita, a dia d’avui no tindran continuïtat, segons el comunicat posterior de l’organització, on diu que queden suspeses les següents dates programades fins que les condicions millorin. No deixa clar aquest comunicat si aquesta decisió s’ha pres per alguna denuncia rebuda, per un possible comportament irresponsable de part del públic, o simplement per que l’organització no acaba de veure viable ni agradable fer-ho en aquestes condicions actuals.

Llegeix més

  • Escrit per Albert Perera
  • Categoria: Concerts

Nightwish, Virtual Show, The Islander Arms 28/29-5-21

Valova, Vantaa, Finlàndia

Poc a poc ens anem acostant a l'any i mig sense concerts en directe. Qualsevol mena de gira no s'ha produït en aquest temps i, evidentment, s'ha fet alguna cosa però en petit format i amb les mesures que tots sabem normalment d'artistes locals entenent per locals que no calgui un gran desplaçament per fer l'actuació.

En aquest context les bandes que tenien bona part o tota la seva principal font d'ingressos a través del directe s'han hagut de buscar les garrofes ja sigui per ingressar, intentar mantenir certa activitat de cara als seguidors o senzillament no tornar-se bojos. Les situacions segons el nivell on es troba cada grup pot variar molt però cada cop més s'han abonat al tema dels streamings. Moltes primer manifestaven que no ho farien, després han caigut. Altres no han dit res i al cap dels mesos n'han anunciat, i segons les possibilitats econòmiques poden oferir un producte o un altre. Des d'anar a una sala o recinte i tocar allà sense públic recreant el que podria semblar un dvd a la creació de mons més "imaginaris" com el que ens ocupa.

Llegeix més

  • Escrit per Albert Perera
  • Categoria: Concerts

Blindpoint, Mollerussa, 22-5-21

BlindpointQuan temps sense actualitzar aquesta secció de la nostra web. Fa més d'un any que el tema dels concerts està aturat i no cal que us expliqui perquè. Poc a poc i amb les vacunes fent la feina que els toca, si no fos per la incompetència de les decisions governamentals, sembla que podrem recuperar certa normalitat i així tornar a gaudir de música en directe.

Certament algú pot dir que de música en directe, tret dels primers mesos de pandèmia, n'hi ha hagut, i és així. Molts estils, festivals i/o certàmens amb un format més adaptat al que s'han convertit en les normes per aquests actes han pogut continuar. Els que han tingut empara pública encara més... Pel que fa a la nostra escena l'aturada ha estat més notable amb excepcions com al que fèiem esment el setembre del 2020 amb l'actuació dels lleidatans Niu de Corbs a Barcelona. Ara es comencen a produir tímids intents com el que aquí ens ocupen, no pas tant per la iniciativa privada de promotors i sales ja que encara no surten els números per enlloc sinó de la pública, com és el cas.

Posem-nos en context. Mollerussa, Festa Major 2021, força descafeïnada (res de nou en els darrers... anys), no pas per la voluntat d'entitats i associacions, més aviat per la desídia i nul·la aportació de l'ajuntament. I és que cada any el consistori opta per demanar-abusar-enredar les citades entitats i associacions per a què organitzin activitats, concerts i celebracions de tota mena, ho posen en els actes de festa major i apa, ja està fet! Ben poc suport i moltes trucades de... a veure com ho teniu.

Pel que a la música popular de diferents estils la nova associació de músics del Pla d'Urgell, Pla Sonor, conjuntament amb el Jovent de Mollerussa va organitzar una sèrie de concerts amb bandes del seu "roster", a saber, Uënsdei, Sonotone, Tabalats, Bredda, MTK, i Blindpoint. El que ens interessa aquí és Blindpoint, representant de sons durs en aquesta sèrie d'actuacions. La banda el passat 2019 van presentar el seu disc Through the Ashes of Life amb les conseqüents presentacions en directe. A més també vam poder entrevistar el grup en una conversa que podeu recuperar.

Llegeix més

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?