Menu

Festivals

  • Escrit per Francesc Pérez
  • Categoria: Festivals

Pyrenean Warriors 2019

Torreilles, Rosselló (França)
Fotos: Algobygraf / SimWill66

Com és habitual cada any a Pyrenean Open Airmitjans de setembre, i ja en fa cinc, no podem faltar a la cita que ens brinda la localitat francesa de Torreilles. Situada a l'occitània francesa (sud de França) Pyrenean Warriors Open Air és un festival que surt des de la humilitat i les ganes de fer contribuir a l'escena de l'associació Pyrenean Metal. Per entendre'ns i per citar un referent més conegut potser per tota la gent de casa nostra podríem establir la comparació amb l'associació barcelonina Metalcova. I algú es pot preguntar, quin és l'objectiu d'una associació d'aquest tipus? Doncs donar a conèixer bandes joves de l'underground i rescatar-ne altres que podríem anomenar clàssiques però en el mateix nivell underground de diferents estils que van del heavy metal al thrash passant per l'speed i tants altres com poden ser Tokyo Blade, Iron Angel, Manilla Road, Adx, Metal Inquisitor, Ostrogoth, Iron Courtain, Witchtower, Hitten i tantes altres en una llista que seria ben llarga.

Llegeix més

  • Escrit per Victor M. Lera
  • Categoria: Festivals

Bang Your Head 2019

Balingen, Alemanya
Fotos: Tine Gennaio, Paul Bossenmaier

L'ecosistema de festivals estivals no es nodreix només de les grans cites que tots podem tenir al cap. Existeixen certàmens molt més còmodes pel visitant, de mida mitjana i amb bons cartells que poden fer igualment, o en major mesura les delícies de qualsevol seguidor de l'escena del heavy metal. De fet, s'han constituït en una mena d'associació per aglutinar esforços en alguns sentits i de la que forma part el Leyendas del Rock estatal. Segurament un dels països amb més certàmens d'aquestes característiques sigui Alemanya i un del més reputats el Bang Your Head. A Simfonia Metàl·lica no deixem passar l'oportunitat en els darrers anys d'assistir i aquest 2019 no ha estat una excepció. Després de perillar la seva continuïtat com vam fer avinent en les cròniques del 2018, i explicar el que allà va passar el 2017 i 2016 el nostre company Víctor M.Lera ens trasllada la seva experiència d'aquest 2019, com sempre en versió original tal com ha estat redactat ja que per molt que siguem una web en llengua catalana no som ultres) en una de les poques o única crònica del festival (no tenim notícia de cap altra) no tant sols d'un mitjà català sinó de tot l'estat.

Llegeix més

  • Escrit per Albert Perera
  • Categoria: Festivals

Rock Fest 2019

Can Zam, Santa Coloma de Gramenet (Barcelona)
Fotos: Rock Fest (Sergi Ramos Ladevesa), Albert Perera

Rock Fest BarcelonaSens dubte una de les cites a tenir en compte del calendari estival de festivals de rock dur i metall a l'estat, és el Rock Fest. Ara que sembla que aquest tema de les grans cites s'ha estabilitzat amb propostes estables i serioses, amb més o menys encerts i inconvenients, els seguidors d'aquest estil musical tenen un bon mal de cap per triar a quina assistir perquè l'oferta és nombrosa i variada.

Una de les que des dels inicis hem donat suport des de Simfonia Metàl·lica és el Rock Fest, el fet que sigui una cita a casa nostra organitzada per una promotora també d'aquí no pot merèixer més que suport per poder tenir un festival de gran nivell sense haver de fer cents o milers de quilòmetres. Mai hem tingut les facilitats per poder cobrir l'esdeveniment tot i haver-ho sol·licitat havent publicat entrevistes amb bandes participants, fins aquest 2019. Aquest any vam parlar amb Imperial Jade, Deldrac, Kilmara o Los Barones centrant-nos en bandes catalanes i l'afegit d'un històric com Sherpa. Sempre ho hem dit, pel que significa la cita no podem deixar de donar-li suport, sabent-nos greu que aquest suport no ens permeti explicar-ho fins ara. Aquest any sí i n'estem contents i agraïts perquè hem perseverat parlant i difonent el que ens agrada, l'escena musical del rock dur i metall.

Llegeix més

  • Escrit per Albert Perera
  • Categoria: Festivals

Kalikenyo Rock 2019

Tossal de la Sal, Juneda (Lleida)
Fotos: Kalikenyo Rock(Miguel Matador), Albert Perera

Kalikenyo Rock 2019El Kalikenyo Rock 2019 marcarà un abans i un després en la història d'aquesta cita anual. M'explico en les raons per les què ho crec. Són ja catorze les edicions celebrades i del que va ser una nit a nivell local per fer una mica de festa es va passar a un concert de dissabte que va anar creixent en grups, temps i repercussió. Sense ajudes i molts factors en contra. Només la tossuderia de l'organització ho ha tirat endavant i gràcies a això en els darrers anys és una cita que s'ha fet un nom i és tinguda en compte dins l'escena del punk-rock estatal.

Deia tossuderia per voler tirar endavant una cita que, com qualsevol esdeveniment dedicat al rock, rock-dur, punk, metall o demès estils fora dels cànons de consum habitual musical, és vist amb reticència i de reüll. És d'aquesta manera que així com segons quin tipus d'esdeveniment rebria suport i subvencions institucionals aquest no és el cas. Un d'aquests hàndicaps a mesura que han anat passant els anys ha estat la ubicació ja que hi ha hagut períodes d'estabilitat, el més notori el seguit d'anys que es va celebrar a la Pista Parc Alegria, però en els darrers ha estat un canvi cada any amb tot el que comporta. És a dir, en un lloc fixe cada any quan tot està ubicat i veus el funcionament ho millores i adeqües, si canvies cada any és començar de zero i les dificultats i imprevistos es multipliquen per molt. Només si pensem en els darrers tres anys hem passat del camp de futbol municipal en el que semblava un bon lloc a, degut a la no cessió per part de l'ajuntament, uns terrenys a les afores de la població que aquest any també ha estat uns terrenys al terme del poble amb la particularitat que el canvi ha estat només d'uns metres.

Llegeix més

  • Escrit per Victor M. Lera
  • Categoria: Festivals

Rock the Coast 2019

Mare Nostrum Castle Park, Fuengirola (Málaga)
Fotos: Rock the Coast (Irene Serrano, Magda Lázaro)

Si un aspecte ha destacat en l'inici de temporada de festivals d'aquest 2019 és l'adveniment d'una nova proposta que ha vingut a sumar-se a algunes cites consolidades i unes quantes edicions a les esquenes. No ho ha fet de qualsevol manera. Sempre s'acostuma a mirar el cartell i valorar la cita, com a mínim a priori, amb aquest criteri però les informacions conegudes sobre l'emplaçament i la proposta en sí que ens feia aquest Rock the Coast resultaven una de les incógnites de la temporada. No hem volgut perdre l'oportunitat de ser-hi, valorar-ho per nosaltres mateixos i, com no, explicar-ho. El nostre company Víctor M.Lera ha viatjat al Rock the Coast i ens explica els detalls.

EL FESTIVAL

Recinte Rock the CoastA lo largo de los últimos veinticinco años este país ha evolucionado exponencialmente en muchos aspectos. Bueno, no en todos, o esa era la sensación que nos daban. Los festivales de Heavy Metal nacionales siempre han tenido su propio baremo en la escala de la evolución. Tan diferente era que parecía que no llegaríamos nunca a disfrutar uno a la altura de nuestros vecinos europeos dentro de nuestras fronteras.

Tras años peregrinando por Europa, en cada ocasión que he pisado un festival cercano siempre me he ido con la sensación de abandono, de la falta de detalles, de no cuidar al público como personas que son. Algunos tienen fama de haber mejorado mucho, e incluso de ser muy profesionales. Tengo mis dudas, y a los algunos hechos recientes me remito. En cambio, en Fuengirola se ha dado con la tecla. Era la primera edición y se crearon unas expectativas muy altas, difíciles de cumplir. Pues se cumplieron, e incluso se superaron con creces.

Llegeix més

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?