Menu

Entrevistes

Fortu, Obús: No ens retirarem mai!

Obús 2019Diuen que la veterania és un grau. En aquest punt de la història de la nostra escena ja són molts els artistes i les bandes que han desaparegut o que porten carreres que oscil·len entre la trentena i quarentena d'anys des dels seus inicis. Molts pensen que en la majoria de casos aquestes bandes haurien d'haver posat fi al seu camí, altres totalment al contrari. Sigui com sigui la majoria de bandes en aquesta circumstància es resisteixen a acabar la seva carrera. Uns ho fan amb més dignitat, sort i bona forma en directe i alhora d'oferir bon nou material. Altres certament s'arrosseguen i cada cop tinc més clar que tot això és una qüestió subjectiva.

No cal esmentar quines són les dues bandes que van abanderar el rock dur a l'estat als vuitanta. Una d'elles, i la que ens ocupa, és Obús que després del que semblava la desaparició del grup un cop passada la bombolla dels citats vuitanta van tornar l'any 2000 i des de llavors han seguit treien discos al mercat i tenint prou presència periòdicament. Ho han fet amb prou dignitat i diria que sabent quin és el lloc que poden ocupar en el panorama actual de la música tenint en compte com funciona actualment i amb la sort de ja tenir un nom i una carrera a l'esquena que els pot recolzar en tot moment.

En aquestes alçades ofereixen un nou disc anomenat Con un par!!!, amb la ferma voluntat i sense amagar-se de seguir sent aquells "macarres" cantant a ple pulmó sobre nits de festa, alcohol i renegant de polítics i grans empreses i empresaris. Ho demostren de nou en aquests nous temes dels en podeu llegir les nostres impressions enla ressenya que vam fer del disc i que podeu recuperar. Per parlar de tot plegat ens vam voler posar en contacte amb el seu vocalista de tota la vida Fortu sempre a punt per xerrar i deixar anar algunes perles interessants.

L'entrevista, com és habitual amb pràcticament tot el material en àudio que oferim a les nostres pàgines, es va originar en el nostre espai de radiofònic del que en podeu seguir els podcast de cada edició clickant en aquest enllaç on trobareu moltes més entrevistes en el marc del programa a més de la música que hi punxem. Us convidem, a més, a feu un M'agrada a la nostra pàgina a Facebook on publiquen totes les actualitzacions que es produeixen a la web i els programes de ràdio.

Sun of the Dying: Tot va ser una casualitat

Sun of the DyingL'escena del metall extrem a l'estat espanyol també té valors i propostes que cal tenir en compte. Habitualment mirem cap a Europa per buscar bandes i llançaments pel que fa als sons més durs i contundents. Durant molts anys ha estat quasi la única alternativa per anar a buscar i escoltar referències d'aquest estil. Les coses han canviat i tant a nivell de casa nostra, només cal mirar la nostra secció de metall català, o de l'estat són multitud les propostes, només cal gratar una mica.

Si fem referència a una vessant tant extrema i alhora pausada (quina contradicció!) cal parlar de doom metal. Cert és que cada cop més bandes aposten per aquest estil però ens congratula descobrir propostes com la que ofereixen els Sun of the Dying on l'estil és tant reconeixible i de tant bona factura. Ens presenten The Earth is Silent i donat el nivell de la proposta ens hem volgut posar en contacte amb un dels seus components, el guitarrista i fundador Daniel que ens parla de tot plegat.

L'entrevista, com és habitual amb pràcticament tot el material en àudio que oferim a les nostres pàgines, es va originar en el nostre espai de radiofònic del que en podeu seguir els podcast de cada edició clickant en aquest enllaç on trobareu moltes més entrevistes en el marc del programa a més de la música que hi punxem. Us convidem, a més, a feu un M'agrada a la nostra pàgina a Facebook on publiquen totes les actualitzacions que es produeixen a la web i els programes de ràdio.

Elizabeth, Frantic Amber: El death metal encara té poca presència

Frantic AmberEscandinàvia sempre ha estat terreny abonat per les bandes de metall. M'atreviria a dir que en general per tots estils de l'escena però segurament cal destacar la presència i importància de vessants més extremes com el death i black metal. Ja des de fa molts anys hi han sorgit bandes que han esdevingut clàssiques del gènere i en l'actualitat si prestem una mica d'atenció al que ofereix de ben segur que podem trobar sorpreses.

Una banda que ja ens va cridar l'atenció amb el seu primer treball Burning Insight van ser els suecs Frantic Amber. Per posar-nos en antecedents, el grup comença el seu camí el 2008 com a projecte a Stockholm pel seu membre fundador i guitarrista Mary Siebecke amb la idea de tocar metall amb noies. No va ser fins el 2010 que va aconseguir una formació prou estable amb Elizabeth Andrews a les veus decantant-se pel death melòdic tot i que fàcilment pots veure en la seva música tocs de thrash, black, progressive i heavy clàssic a més un gust macabre pels elements simfònics. Un primer EP va ser editat el 2010 i comencen a tocar en directe. Es presenten a la Metal Battle sueca i la guanyen aconseguint tocar a Wacken. El seu debut discogràfic es produeix el 2015 amb el citat Burning Insight produïnt-se canvis en la formació amb l'entrada de la baixista Madeleine Gullberg i el bateria colombià Mac Dalmanner amb qui giren presentant el disc.

Si a més de llegir, o enlloc, voleu escoltar l'entrevista ho podeu fer al final del text on oferim tal com es va emetre al nostre espai radiofònic.

Llegeix més

Marta, Crystal Viper: Ni tant sols pensava en gravar un disc i ara en tenim set

Crystal ViperEl heavy metal més clàssic mai ha deixat de tenir bandes que el defensin en les seves propostes musicals. Passarà millors o pitjors moments i les modes, que també afecten la nostra escena per molt que foti a bon nombre de seguidors, o si voleu suavitzar el terme, les corrents que s'imposen en determinats períodes, faran que quedi en segon terme però sempre torna reivindicat com l'origen per una nova onada de bandes.

No es pot dir que els polonesos Crystal Viper siguin uns nouvinguts defensors del metall més clàssic, els seus orígens daten del 2007 quan la incombustible Marta Gabriel va impulsar el grup des de tots els punts de vista, ja sigui buscant membres, component i cantant. No han canviat les coses en aquest sentit i encara continua al capdavant del grup. Acaben d'editar un nou treball com és Tales of Fire and Ice a través del segell alemany AFM i tot just sortir ja es posen en carretera per presentar-lo en directe. Una de les seves aturades és a Catalunya, en concret en data única al Cafè del Teatre de l'Escorxador de Lleida en el marc de la celebració dels 20 anys del nostre espai radiofònic. Quina millor manera de celebrar-ho que amb música en directe!!

Abans que el grup trepitgi les terres de ponent ens hem volgut posar en contacte amb la mateixa Marta per saber les seves impressions sobre el nou treball així com de la gira que ha de venir tot repassant alguns aspectes d'una ja prou dilatada trajectòria.

Llegeix més

Schmier,Destruction: Si el thrash esdevingués famós seria dolent

Trenta anys de carrera obrint-se pas a cops de thrash ha situat Destruction a la cúspide d’aquest estil musical perquè, encara que la seva fama no es pugui equiparar a la dels “Big 4”, la seva contribució musical ha estat molt rica i sembla que ho continuarà sent. A Simfonia Metàl·lica hem tingut l’ocasió de parlar amb Schmier, líder de la formació, sobre les novetats que envolten al grup alemany, amb canvis de formació inclosos en la figura del bateria canadenc Randy Black i el guitarrista suís Damir Eskic, així com sobre el seu nou i tant esperat disc, Born To Perish del que tot just uns dies abans de la seva sortida ja us fèiem avinents les nostres impressions un cop ben escoltat.

Llegeix més

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?