Menu

Discos

Dediquem aquesta secció exclusivament als discos publicats per bandes catalanes

  • Escrit per Edu A.
  • Categoria: Discos

Metall Fort

Discogràfica: Autoeditat
Data sortida: Maig 2019
Nota Simfonia Metàl·lica: 6,5/10

Metall FortMetall Fort és una banda barcelonina formada l'any 2018 amb músics experimentats, que es presenta amb una formació clàssica de cantant, baix, dos guitarres i bateria, i que ens fa arribar el seu primer EP gravat el 2019 al Wheelsound Studio. No podem deixar de fer cas a una banda de casa que es pren la molèstia de fer-nos arribar el seu material així que li donem una escolta.

El treball s'obre amb Onades, un tall que ens pot recordar a nivell de sonoritat als primers Iced Earth. Un tema extens  amb diferents girs instrumentals que es mou entre heavy  tradicional i el thrash més primigeni. Cal destacar la part central on els guitarristes Mario Bandres i Ramon Casamitjana mostren les seves habilitats a les sis cordes.

Perseguit s'obre amb una veu narrada sobre una base instrumental, i esdevé una cançó complexa que supera els 7 minuts de durada i on podem apreciar una estructura musical bastant elaborada que fuig de la típica intro – estrofa - pont - tornada. Presenta una melòdica tornada on veu i guitarra es compenetren a la perfecció.

Amb Sota Terra ens ofereixen una sonoritat menys clàssica on s'intueixen influències d'un metall més actual. La potent base rítmica formada per Xavi Medina a la bateria i Manuel Capilla al baix porten el pes de la composició, on també cal ressaltar la veu de Jonathan Gandia que canta de manera més agressiva que en la resta de temes.

I per acabar ens trobem amb Talallot, el tema més ràpid i directe de l'EP, que s'obre amb un clàssic riff hard rock i una tornada potent a la vegada que enganxosa. Sens dubte una gran carta pel directe i que ens mostra la varietat compositiva d'aquests Metall Fort.

Llegeix més

  • Escrit per Albert Perera
  • Categoria: Discos

Obsidian Kingdom - Meat Machine

Discogràfica: Season of Mist
Data sortida: 25-9-2020
Nota Simfonia Metàl·lica: 9 /10

Obsidian Kingdom-Meat MachineEl talent de casa nostra segueix fluint. Nova referència dels barcelonins que un cop més fan gala del seu eclecticisme. Un eclecticisme que com acostuma a ser habitual, i per desgràcia, només en podrà i sabrà gaudir un públic reduït majoritàriament amant del rock dur i metall i obert de ment que no tingui prejudicis. Una llàstima per una banda que podria agafar un públic potencial molt més gran i que tampoc no tindrà suport a gran escala per part de mitjans que podrien ajudar.

El treball s'ha enregistrat i mesclat als Ax Studios i Cal Pau Recordings de Barcelona durant l'estiu 2019 amb la producció de Jorge Mur i co-produït per Mr Ax i els mateixos Obsidian Kingdom. La mescla també ha estat al càrrec de Jorge Mur i el master Magnus Lindberg als Redmont Studios a Stockholm.

Ens trobem amb deu peces que s'inicien amb la enèrgica The Edge, amb tota la potència de la que és capaç la banda tot i que, com no podia ser d'un altra manera, un inquietant passatge lent amb veu femenina dona un punt d'ansietat i dramatisme. The Pump té un inici quasi a l'estil Rammstein i un cop més aquest dramatisme tant del grup. També topem amb uns acords i rascades molt més rockeres així com elements molt típics de noms com Nine Inch Nails emmarcat en un estil pràcticament sludge. També hi trobem les primeres veus netes d'Edgar Merigó.

Llegeix més

  • Escrit per Albert Perera
  • Categoria: Discos

Ratpenat - 50% Glam 50% Clavagueram

Discogràfica: Kasba
Data sortida: 8-5-2020
Nota Simfonia Metàl·lica: 6 /10

Ratpenat - 50% Glam 50% ClavagueramQue en cosa de dos anys i escaig des que es posa en marxa una banda haver editat dos discos i tenir ja certa reputació i nom entre els uns seguidors que traspassen estils com el punk, rock, hardcore i metal té mèrit. Això és el que han aconseguit els Ratpenat que des de que el 2017 Rubén Chacón (guitarra) i Aleix Costa (baix) van decidir posar en marxa el projecte i a primers del 2018 van completar la formació amb Marcos López (bateria) i Mikki "Putu" Ven (veu).

Ja amb certa experiència en altres formacions no van tardar a rodar-se en directe i a finals del 2018 ja es van tancar a la EM Estudio de Terrassa i gravar el seu primer treball, 100% Indecent, amb sis temes propis i quatre versions. El rodatge en directe segueix i ven aviat es decideixen a enregistrar el seu segon disc i que ara ens ocupa, 50% Glam 50% Clavagueram. Onze noves peces que transiten entre diversos estils amb tot el perillós que pot arribar a ser aquest extrem.

El disc s'obre amb El guardià de la Cripta que ens posa en context i ambient i certament aquests prop de dos minuts ni no et diuen o tens alguna referència del grup et pots pensar perfectament que estem davant d'un grup de metal, sí amb certs tocs distintius però tot sona força "metàl·lic". Incombustibles ja ens posa en situació amb aquest punk rock desenfadat rascant sense descans les guitarres i lletres que ataquen als de dalt en aquest cas fent referència a la mateixa indústria musical i els estils més ben vistos i ajudats.

Llegeix més

  • Escrit per Albert Perera
  • Categoria: Discos

Astral Warrior - Metalunya

Discogràfica: Independent
Data sortida: Març-2020
Nota Simfonia Metàl·lica: 6,5 /10

Fa temps que volia ressenyar aquest treball. Un llançament d'aquests que és fruit de les ganes i la bona tossuderia de tirar endavant un projecte i propòsit no sent gens fàcil tam com està i es mou la indústria discogràfica i la dificultat de donar-se a conèixer en aquest oceà de nova música que cada dia ens cau a sobre. Més encara fer-ho des de la edició independent i cantant en català, aposta encara poc valorada pel públic seguidor del gènere.

Sobre Astral Warrior dir que és l'evolució natural (després de més de 20 anys) del projecte "Astral Warriors" (trio de power metal del Lluçanès) . Aquest trio va tenir una vida d'uns tres anys, es va dissoldre (també per vàries vicissituds vitals) i, amb els anys, més ganes i unes quantes cançons noves, Mia Campdepadrós va intentar recuperar a dos ex-membres (baixista i bateria), sense èxit. Per la qual cosa es decidir a gravar el disc en solitari. Va buscar i va trobar qui pogués ajudar a fer-lo i, actualment, ja existeix nova formació d'Astral Warrior (sense la "s", per respecte als antics companys). Actualment, Astral Warrior són: Mia Campdepadrós (veu i guitarra), José Antonio Romero (guitarra), Carles Puigventós (baix) i Albert Amela (bateria). Arribar al producte final va costar tres anys amb l'ajuda, paciència i dedicació d'en Joan Cardoner (Rockson, Terratrèmol, LGP...) a la gravació i producció (s'ha enregistrat i masteritzat al seu estudi durant varis períodes).

Llegeix més

  • Escrit per Albert Perera
  • Categoria: Discos

Talaiot - U-Pecats i Traïdoria

Discogràfica: Autoeditat
Data sortida: 13-07-2019
Nota Simfonia Metàl·lica: 8/10

TalaiotUn Talaiot és una construcció megalítica prehistòrica, de base circular o quadrangular, que apareix en gran nombre a Mallorca i Menorca i ha estat considerada com a antiga habitació, monument funerari i torre de defensa. Però no només això, també és una banda de metal provinent de ses Illes que ens presenten aquest interessant treball.

Els membres de Talaiot no són uns nouvinguts en això de la música. Anteriorment havien format part de bandes del Llevant i Es Pla Mallorquí com The Ugly Bitches i Cap de Fibló, Carles Roldán, Bernat Parera, i Miquel Crespí van unir esforços amb el bateria Antonello Pinto, provinent de Latina (Itàlia) i que havia militat ja a formacions com Bogardi, Vicenzo Sanniti, Shokogaz i Toylet, per crear Talaiot. Aquest és el seu primer treball, compost per deu temes de metal cantat en català. La veritat que dona gust veure un primer treball amb aquesta presentació en digipack incloent un llibret de 8 pàgines incloent lletres i fotografies, il·lustrat per Timothy Llompart. També una edició limitada en vinil, el que deia, tot un luxe.

Llegeix més

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?