Menu

Entrevistes

Entrevistes

 • Escrit per Albert Perera
 • Categoria: Entrevistes
 • Vist: 124

Oscar, Anonymus: Em moro de ganes de tocar a Barcelona

AnonymusAnonymous és una banda canadenca de thrash metal en la que bona part dels integrants del grup tenen origen hispà. Són Carlos Araya (bateria) nascut en Xile, Daniel Souto (guitarra) i Oscar Souto (veu i baix) a més de comptar amb Jef Fortin (guitarra) francocanadenc.

La banda té una llarga trajectòria, amb més de 1.500 concerts a l'esquena, gires a Canadà, França, Bèlgica i Suïssa i han tocat en els grans festivals del país (Heavy Montreal, Rockfest Montebello, Festival d`été de Quebec, Francofolies en Montreal o Woodstock en Beauce) entre altres. Tenen més de 2,5 milions d'escoltes a Spotify i un reconeixement de mitjans de metal i públic canadenc guanyant els premis MIMI i GAMIQ pel Millor Àlbum de Metal en els anys 2007, 2009, 2011 i 2016. La Bestia és el nou àlbum que ha produït en gran part Jef Fortin i els reconeguts productors Colin Richardson (Hamlet, Carcass, Trivium, Slipknot, Sepultura, etc) i Jean-François Dagenais (Kataklysm). El disc contè 11 temes, 7 en espanyol i dos peces bilingües, en francès i espanyol.

Fa poques dates vam publicar la ressenya del citat treball i ja comentàvem aquesta informació. Ara era moment de parlar amb la banda i per això ens vam voler posar en contacte amb un dels seus membres, Oscar Souto (veu i baixista), per comentar sobre el disc i el grup perquè es tracta d'una nova formació per molts de nosaltres però ja tenen una trajectòria de molts discos, anys i gires a l'esquena.

Us oferim aquí la conversa en format àudio però també ho podeu veure al nostre canal de Youtube on anem penjant algunes de les darreres entrevistes que hem fet.

 • Escrit per Albert Perera
 • Categoria: Entrevistes

Damir Eskic (Gomorra, Destruction): Els petits concerts sobreviuran

GomorraL'escena suïssa al llarg dels anys no ha estat un niu continu de bandes per l'escena del heavy metal. Això sí, moltes de les bandes sorgides en aquelles contrades han estat i són referents de l'escena en estils tant diversos que van des del death-black passant pel thrash o el hard-rock més clàssic.

Pel que fa al metall més clàssic hi ha una banda que acaba d'iniciar el seu camí, tot i que els seus membres ja tinguin una trajectòria de més d'una dècada, i que prové del que podríem anomenar una refundació. Si no com anomenes un grup que amb els mateixos membres de base i el mateix estil decideix rellançar la seva carrera amb empenta i un nou nom ben similar al que tenien fins ara? Això és el que ha passat amb els Gomorra. Com deia els seus inicis es troben en una formació anterior anomenada Gonoreas que des dels seus inicis l'any 2000 van arribar a treure sis treballs d'estudi, el darrer dels quals Minotaur el 2017, a més de directes i recopilatoris.

Llegeix més

 • Escrit per Albert Perera
 • Categoria: Entrevistes

Sharon, Within Temptation: La gent difícilment escolta un disc sencer avui dia

Sharon den Adel, Whitin TemptationDiria que mai una sola peça musical ens ha motivat una entrevista, però com molt bé s'acostuma a dir, mai diguis mai... No tenia ni idea que els holandesos Within Temptation, tot i ser una banda que més o menys estic al cas del que van fent, anaven a treure un sol tema. Sí, una sola cançó, quan pel volum d'entrevistes i promoció que s'està fent sembla més que hagin tret un doble disc ja que darrerament estant apareixent a multitud de webs i canals de Youtube... coses de la pandèmia també suposo.

Així doncs, un cop rebuda la informació de la sortida del tema i quasi de casualitat va sorgir la proposta a la que no es pot dir que no. El tema en qüestió s'anomena Entertain You i versa sobre la necessitat d'autosatisfacció a costa dels altres. Com es tracta a un cert nombre de persones o grups de persones que no encaixen en la societat actual i com sempre tenim la necessitat d'enfatitzar que no encaixen, i així sentir-nos bé amb nosaltres mateixos. Avui en dia la primera reacció és gravar quan passa alguna cosa enlloc d'ajudar.

Evidentment calia aprofitar l'ocasió que un assolellat divendres de finals de maig Sharon den Adel atengués la nostra trucada d'Skype que contesta mentre porta el mòbil (protagonista de l'entrevista més endavant) i busca un coixí per seure més còmodament fixant el dispositiu en algun suport. Com és habitual aquests dies en totes les entrevistes el protagonista és el Coronavirus i l'intercanvi de situacions mútues depenent del país on et trobis. Fa enveja escoltar que la norma a Holanda és que tothom sigui responsable de les seves sortides i els seus contactes, tot i que no es permetin reunions massives, però no es fiscalitza en excés per part de les autoritats tot i que hi ha multes per si es fa una reunió massiva. I com sempre ho viu diferent qui té un jardí que el que viu en un apartament o aquell en una gran ciutat o en un poble. En aquestes estem quan anem a parlar del nou tema.

Al final del text trobareu l'àudio emès al nostre espai radiofònic amb les paraules de Sharon.

Llegeix més

 • Escrit per Albert Perera
 • Categoria: Entrevistes

Alberto Rionda: Ens han donat canya sense raó ni saber

Alberto RiondaUn format diferent del que acostumem i s'acostuma a fer. Fora de les habituals entrevistes promocionals on el motiu d'una xerrada és parlar d'un llançament i sempre això motiva, delimita i restringeix els temes a tractar i obliga la conversa. Allò de "he venido a hablar de mi libro". Això és el que hem buscat amb el que oferim aquí, sortir d'aquest format.

En alguna ocasió he comentat que cada cop, personalment, dono més valor a poder parlar i conversar amb els músics, artistes i actors del negoci musical. Tots podem escoltar música en la nostra intimitat i fer-nos la nostra opinió i valoració de l'escoltat però no sempre és possible parlar amb els creadors d'allò que escoltem. Si, a més, aquesta conversa pot estar fora de les habituals i limitades entrevistes promocionals que comporten el llançament d'un treball poden quedar força interessants.

Aquest crec que és el cas de la conversa que oferim amb el guitarrista i principal compositor i ànima dels asturians Avalanch. Aprofitant que en els darrers temps s'està obrint de quina manera, obrint fins i tot un canal a Youtube on s'han explicat tota classe d'intimitats, hem volgut aprofitar per proposar-li de fer una trobada per senzillament conversar. Sense guió, sense tema, senzillament parlar de les seves darreres activitats, posar-ho en context i evidentment els temps que estem vivint.

Per si fos poc estrenem format ja que si habitualment oferim molts dels nostres continguts en el doble format de text i àudio ara hem volgut anar un pas més enllà ja que tot i haver emès la conversa en el nostre espai radiofònic, que podeu recuperar clickant aquí, també l'hem penjat al nostre canal de Youtube conjuntament amb algun material més que darrerament s'hi ha penjat i que volem que així continuï en un futur. Aquest és el format que presentem aquí, l'audiovisual.

Llegeix més

 • Escrit per Albert Perera
 • Categoria: Entrevistes

Hynphernia: És la meva primera experiència en un grup

Death & LegacyDeath & Legacy és un grup de metall melòdic que neix a Zamora, al 2013, com a reposta a les inquietuds musicals comuns de cinc amics, Carlos bateria, Jesús i Jose guitarres, Hugo baix i Ely veu. Amb influències musicals que passen per Arch Enemy i Trivium fins a Metallica i Soziedad Alkoholika es barregen per donar unes bases molt pesades i marcades que conjunten amb la línia melòdica de la veu femenina i la gutural masculina. 

El seu Ep de presentació, Start to Fall, va ser gravat amb el productor Dan Diez de Sonovision Rock Lab Studios de Logroño, fent amb ell una primera gira nacional. A l'hivern del 2014 van gravar el seu primer Lp, Burning Death, de nou amb Dan Díez com a productor, que va sortir el desembre del mateix any.

la seva gira Burning Tour van compartir escenari amb grans bandes estatals i internacionals como Angelus Apatrida, Soziedad Alkoholika, Noctem, Dark Moor, Avulsed, Awakening Sun, etc... El seu segon disc, Silence, va veure la llum el 3 d'octubre de 2016, amb la incorporació de Manu Acilu a la guitarra en substitució de Jose. Llavors ja va ser masteritzat pel reconegut i prestigiós gurú de la música metal europea Mika Jussila als Finnvox Studios de Helsinki, Finlàndia. Va ser presentat en directe en una gira estatal i internacional, com a banda invitada del grup canadenc The Agonist.

Amb la nova formació, després de la incorporació de Hynphernia a la veu, en 2020 editen el seu tercer i més ambiciós disc, INF3RNO. És en motiu de la sortida d'aquest disc que ens posem en contacte amb la més recent incorporació del grup, Hynphernia, tota una promesa dels guturals estatal que en la seva primera experiència en un grup amb ganes de fer coses vol progressar en l'escena. Us oferim la conversa que vam mantenir amb ella.

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?