Menu

Discos

Dediquem aquesta secció exclusivament als discos publicats per bandes catalanes

  • Escrit per Albert Perera
  • Categoria: Discos

Ratpenat - 50% Glam 50% Clavagueram

Discogràfica: Kasba
Data sortida: 8-5-2020
Nota Simfonia Metàl·lica: 6 /10

Ratpenat - 50% Glam 50% ClavagueramQue en cosa de dos anys i escaig des que es posa en marxa una banda haver editat dos discos i tenir ja certa reputació i nom entre els uns seguidors que traspassen estils com el punk, rock, hardcore i metal té mèrit. Això és el que han aconseguit els Ratpenat que des de que el 2017 Rubén Chacón (guitarra) i Aleix Costa (baix) van decidir posar en marxa el projecte i a primers del 2018 van completar la formació amb Marcos López (bateria) i Mikki "Putu" Ven (veu).

Ja amb certa experiència en altres formacions no van tardar a rodar-se en directe i a finals del 2018 ja es van tancar a la EM Estudio de Terrassa i gravar el seu primer treball, 100% Indecent, amb sis temes propis i quatre versions. El rodatge en directe segueix i ven aviat es decideixen a enregistrar el seu segon disc i que ara ens ocupa, 50% Glam 50% Clavagueram. Onze noves peces que transiten entre diversos estils amb tot el perillós que pot arribar a ser aquest extrem.

El disc s'obre amb El guardià de la Cripta que ens posa en context i ambient i certament aquests prop de dos minuts ni no et diuen o tens alguna referència del grup et pots pensar perfectament que estem davant d'un grup de metal, sí amb certs tocs distintius però tot sona força "metàl·lic". Incombustibles ja ens posa en situació amb aquest punk rock desenfadat rascant sense descans les guitarres i lletres que ataquen als de dalt en aquest cas fent referència a la mateixa indústria musical i els estils més ben vistos i ajudats.

Llegeix més

  • Escrit per Albert Perera
  • Categoria: Discos

Astral Warrior - Metalunya

Discogràfica: Independent
Data sortida: Març-2020
Nota Simfonia Metàl·lica: 6,5 /10

Fa temps que volia ressenyar aquest treball. Un llançament d'aquests que és fruit de les ganes i la bona tossuderia de tirar endavant un projecte i propòsit no sent gens fàcil tam com està i es mou la indústria discogràfica i la dificultat de donar-se a conèixer en aquest oceà de nova música que cada dia ens cau a sobre. Més encara fer-ho des de la edició independent i cantant en català, aposta encara poc valorada pel públic seguidor del gènere.

Sobre Astral Warrior dir que és l'evolució natural (després de més de 20 anys) del projecte "Astral Warriors" (trio de power metal del Lluçanès) . Aquest trio va tenir una vida d'uns tres anys, es va dissoldre (també per vàries vicissituds vitals) i, amb els anys, més ganes i unes quantes cançons noves, Mia Campdepadrós va intentar recuperar a dos ex-membres (baixista i bateria), sense èxit. Per la qual cosa es decidir a gravar el disc en solitari. Va buscar i va trobar qui pogués ajudar a fer-lo i, actualment, ja existeix nova formació d'Astral Warrior (sense la "s", per respecte als antics companys). Actualment, Astral Warrior són: Mia Campdepadrós (veu i guitarra), José Antonio Romero (guitarra), Carles Puigventós (baix) i Albert Amela (bateria). Arribar al producte final va costar tres anys amb l'ajuda, paciència i dedicació d'en Joan Cardoner (Rockson, Terratrèmol, LGP...) a la gravació i producció (s'ha enregistrat i masteritzat al seu estudi durant varis períodes).

Llegeix més

  • Escrit per Albert Perera
  • Categoria: Discos

Talaiot - U-Pecats i Traïdoria

Discogràfica: Autoeditat
Data sortida: 13-07-2019
Nota Simfonia Metàl·lica: 8/10

TalaiotUn Talaiot és una construcció megalítica prehistòrica, de base circular o quadrangular, que apareix en gran nombre a Mallorca i Menorca i ha estat considerada com a antiga habitació, monument funerari i torre de defensa. Però no només això, també és una banda de metal provinent de ses Illes que ens presenten aquest interessant treball.

Els membres de Talaiot no són uns nouvinguts en això de la música. Anteriorment havien format part de bandes del Llevant i Es Pla Mallorquí com The Ugly Bitches i Cap de Fibló, Carles Roldán, Bernat Parera, i Miquel Crespí van unir esforços amb el bateria Antonello Pinto, provinent de Latina (Itàlia) i que havia militat ja a formacions com Bogardi, Vicenzo Sanniti, Shokogaz i Toylet, per crear Talaiot. Aquest és el seu primer treball, compost per deu temes de metal cantat en català. La veritat que dona gust veure un primer treball amb aquesta presentació en digipack incloent un llibret de 8 pàgines incloent lletres i fotografies, il·lustrat per Timothy Llompart. També una edició limitada en vinil, el que deia, tot un luxe.

Llegeix més

  • Escrit per Albert Perera
  • Categoria: Discos

Blindpoint - Through the ashes of life

Discogràfica: Autoeditat
Data sortida: 13-07-2019
Nota Simfonia Metàl·lica: 8/10

BlindPoint-Through the ashes of lifeHi havia ganes d'escoltar aquesta posada de llarg discogràficament dels lleidatans Blindpoint ja que el grup es va formar ja fa uns anys i sabíem de la seva feina a l'ombra donant forma a composicions pròpies. Finalment en Pep (bateria), Jota (guitarra), Albert "Berto" (guitarra), Javi (veus) i Txema (baix), tots veterans de l'escena lleidatana havent estat en formacions com per antics membres Acero Negro, Plowshare o Noisedrome es van acostar als ja quasi llegendaris Nomad Studios per donar forma a aquestes set peces que ens ofereixen.

Per posar en antecedents als que desconeixen el grup, Blindpoint es va formar al 2014 a Lleida i no és fins a finals de 2018 que entren a l'estudi de gravació per presentar el juliol de 2019 el seu primer àlbum: Through The Ashes Of Life que conté 7 temes nous que, com deia, s’han enregistrat a Nomad Studios de Lleida i masteritzat a Hansen Studios de Dinamarca a mans de Jacob Hansen. La presentació en directe es preveu per la tardor de 2019. Pel que fa a l'estil que practiquen el fàcil seria posar-los en el sac de l'anomenat "metall modern" però aporten tocs de les arrels més clàssiques que fan una barreja interessant.

Voldria fer esment al so i la producció del treball. Impecable, res a dir... des del punt de vista en que avui dia es treballa en l'estil. És a dir, totes les bandes, productors, responsables de mastering... etc volen que les seves gravacions sonin més poderoses que ningú, aconseguir que amb només la primera nota et tiri enrere, precisament al meu criteri aquest continua sent el problema (si es pot qualificar així). En parlàvem fa un temps en aquest article fent referència a la guerra del volum que ja no tinc clar si ha acabat o ja ha passat a un nivell desconegut. Portar tots els volums tant al límit i aquest ús de les compressions no sé on acabarà.

Un cop posats en antecedents anem al que interessa, la música. He de reconèixer que no sent molt amant de l'estil que practiquen en una primera escolta em va deixar fred però algunes escoltes més i deixant passar una mica el temps el disc convenç. Impactant inici amb tota la força de la que són capaços a Last Breath, riff molt pesat amb bons canvis, veus netes en la tornada en contrast amb les guturals de quasi tot el tema, i un solo central molt clàssic i melòdic. Tot plegat sobre un coixí en la tornada d'uns teclats donant una ambientació quasi tètrica. We don't care es mou en uns paràmetres molt més clàssics, l'entrada amb aquests recorreguts per les sis cordes et recordaran els pilars del gènere. Veus netes d'acord amb el tema i una tornada enganxosa on curiosament trobem les úniques guturals del tema. La part central és una delícia melòdica amb piano que després segueix la guitarra incloent fins i tot la veu de Pau Casals i un bon i extens solo. Més de set minuts que no es fan llargs en absolut. No està de més destacar un ús certament encertat i buscant enriquir moltes de les peces dels teclats ja sigui en forma més clàssica o buscant ambientacions segons requereixi la peça, tot plegat en la col·laboració d'Oscar González.

Rain of Ashes deixa de banda la velocitat per buscar la contundència a través del groove i una bona bateria d'en Pep. No sé si sóc jo però totes les influències que denota el treball en general de l'anomenat "metall modern" es desfan generalment les parts centrals de cada tema a través de melodies més treballades i solos on estic segur que aflora el passat més purament heavy dels components. Un exemple d'un tema molt encarat a bandes com Parkway Drive o els In Flames contemporanis podria ser Time-Space Paradigm, sobretot en el tractament de les veus i la inclusió d'una tornada molt més melòdica i corejable. Thrive segueix per aquest camí però en un to més reposat, combinant de neu les veus quasi guturals amb les tornades netes. De nou afloren les influències clàssiques amb les melodies de guitarra i fins i tot unes guitarres doblades evocant els 80. No sé la raó però és un dels temes on més notable he trobat el duel de guitarres en els solos i melodies.

Encarant les dues darreres peces del disc ens trobem amb The Ancient Track que tot i la seva òbvia semblança estilística amb la resta de temes ens porta un ritme que recorda poderosament a les cavalcades de Iron Maiden en les estrofes dels seus temes. Part central més lenta i melòdica amb un bon solo. Destacar que les lletres en aquesta ocasió tenen el seu origen en l'escriptor estatunidenc de relats de por, fantasia i ciència-ficció, considerat un dels pares de l'anomenat "terror còsmic", H.P. Lovecraft. La darrera Drifet és una de les millors peces del treball. Multitud de matisos, la inclusió de veus femenines en la persona de Andrea Menal (Bruixa Express), parts més melòdiques, altres amb la contundència habitual ideals pel headbanging com tot just en la meitat del tema aflorant tot seguit una part progressiva i instrumentalment força treballada.

Molt bon debut amb una barreja poc habitual dels sons més "moderns" dins l'escena metall però amb gust per una instrumentació molt més treballada i picades d'ull al heavy més clàssic.

  • Escrit per Albert Perera
  • Categoria: Discos

Inert - Vermin

Discogràfica: Neckbreaker Records
Data sortida: 28-06-2019
Nota Simfonia Metàl·lica: 8/10

Inert-VerminNova mostra del que casa nostra està donant a l'escena del rock dur i metall. En aquest cas l'escena extrema és la protagonista amb el disc de debut de Inert. El grup va fer els primers passos com un projecte d'estudi de dos persones, Gustavo García a les veus i Xavier Aguilar a les guitarres a mitjans del 2015 amb un hándicap, la distància. Un es trobava a Stockholm i l'altre a Barcelona.

Es van autoeditar un EP anomenat Obliteration of the Self el juny del 2016. La referència es editar posteriorment en K7 i vinil a través de Caco-Daemon Records sortint fins i tot una edició especial japonesa que va funcionar molt bé venent-se totalment en 24 hores segons el grup, caldria veure quantes còpies... Finalment la banda compta amb 4 membres amb l'afegit de Paolo Cito al baix i Martin Karlsson a la bateria el 2018. Amb aquesta formació es grava el debut que ens ocupa l'estiu del 2018.

Amb aquest debut el grup vol anar un pas més enllà del death metal clàssic buscant noves sonoritats a través d'un disc conceptual sobre el comportament auto-destructiu de l'ésser humà com a espècie explorant sentiments com la cobdícia, l'engany, l'enveja, la violència o la bondat entre altres. Ens trobem davant de nou peces, dues de les quals cantades en català, i una versió de la banda indie rock Anímic. Són en, doncs, 8 peces originals.

Llegeix més

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?