Menu

Fins aquí...

Simfonia Metàl·licaTal qual, fins aquí. Fins aquí ha arribat la trajectòria en web de Simfonia Metàl·lica. Va ser durant els primers anys del nou mil·leni, i amb l'empenta que estava ja tenint tot allò relacionat amb internet, que va sorgir la idea de fer un racó en aquesta immensa xarxa de comunicacions, i ara despropòsits en moltes ocasions, on parlar de rock dur i metal en totes les seves variants, llengues i estils però fer-ho en llengua catalana. Les iniciatives en aquest sentit encara avui dia, tot i haver desenes de webs dedicades al gènere, són inexistents pràcticament. Totes les pàgines dedicades a oferir notícies, entrevistes, ressenyes de discos, cròniques de concerts de casa nostra han optat pel castellà. Res a dir, cadascú ho fa com creu i li sembla millor per les raons que siguin. Igual que ha passat en tants altres àmbits comunicatius semblava que en aquest hi havia camp per còrrer.

Des del punt de vista de qui subscriu semblava que amb empenta i confiant trobar gent interessada amb el mateix sentit es podria tirar endavant la iniciativa i fer-la créixer fins on calgués. No ha estat així. A nivell de continguts no en podria estar més satisfet. S'han entrevistat un munt de bandes de casa nostra, estatals i internacionals. En aquest darrer sentit amb primeres figures de la nostra escena. Només cal que hi navegueu una mica i es pot comprovar. S'han cobert també multitud de concerts i festivals així com ressenyat discos. Tot plegat amb l'activitat amb el programa radiofònic i darrerament el canal de Youtube.

S'ha acabat. La voluntat de poder configurar un equip de gent interessada en escriure sobre aquesta escena musical, i fer-ho en català, mai ha estat del tot reexida. Sigui per les raons que sigui, ja no hi entraré. Seria massa llarg. El pes de mirar de portar-ho amb uns mínims exigibles de qualitat de continguts amb la dedicació que comporta i, sobretot, periodicitat en les publicacions ha estat en els darrers temps una llosa que cada cop ha estat més difícil de portar. I fer-ho en solitari encara més.

Així que s'ha acabat. Fins aquí. Simfonia Metàl·lica en la seva versió web i canal de Youtube deixen d'existir. La web seguirà online ves a saber fins quan com a testimoni del que ha estat i per si algú es vol perdre pels continguts publicats i recuperar-los com a testimoni del que s'hi va fer com a reflex d'un temps, però no s'actualitzarà. El canal de Youtube es reconvertirà totalment i deixo aquí la sorpresa pels qui el vulguin visitar. El programa de ràdio és un cuc que encara té vida.

Tot plegat no vol dir que el que subscriu no estigui actiu a la xarxa, fent entrevistes i demés. Senzillament serà en una nova casa, amb gent entesa i professional com la que més que ha valorat que un hi pot aportar coses. Allí que me'n vaig amb tota la il·lusió perquè l'equip que hi ha és collonut i saben el que es fan. El que un pretenia ho han aconseguit bons amics i és un plaer participar-hi.

Moltes gràcies a tots aquells que ens heu seguit en algun moment.

Fins sempre.

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?