Menu

Ricard Altadill: No hi ha cap intenció política i no deixarem que hi sigui

Cal reconèixer que el sud d'Europa no és terreny abonat per l'escena del rock dur i heavy metal, bé, per la música pesada (com m'agrada aquesta expressió que fan servir els brasilers...) en general. Si ni tant sols la música com a art està arrelada en la societat ni se li té massa respecte normalment en el cas del metall ja ni en parlem. El públic general no tenim una base de coneixements de llenguatge musical per poder valorar el que escoltem per una banda i la poca exposició a un ampli ventall d'estils fa que els gustos imperants siguin massa homogenis, sense tenir un ventall suficient d'estils presos de la difusió de les fórmules pagades.

Tot i així l'escena dura tampoc és inexistent. A nivell estatal sempre hi ha hagut formacions a destacar en períodes més o menys brillants però centrem-nos a nivell català. Fora d'aquella llunyana època on un estil com el thrash va veure néixer formacions encara avui mítiques com Legion o Fuck Off es pot dir que no s'ha pogut parlar d'una escena destacada a casa nostra. En els darrers temps crec que es pot afirmar que les coses han canviat. Han sorgit tantes i tant bones bandes que resulta difícil ja quasi està una mica al cas de tot el que es mou. De tots els estils i cantant tant en anglès, castellà o català.

Centrem-nos en aquesta darrera llengua. La nostra música no deixa de ser un reflex de la societat i el pes de l'anglès, sobretot, i del castellà són enormes. Dos grans llengües amb milions de parlants sent la primera segurament el primer pensament per moltes bandes que volen fer metall. Quina és la posició del català doncs? La de sempre, reivindicar-se a través de la decisió i iniciativa de força bandes que creuen fermament que aquesta llengua pot ser igual de vàlida per fer metall que qualsevol altra. Sense anar més lluny aquest sempre ha estat el propòsit d'aquesta web envers els mitjans especialitzats en metall. Ara que els temps semblen més favorables tant pel nombre i nivell de les nostres bandes com pel nombre que decideix cantar en català neix una iniciativa per fer visible aquest fet. El MetalCatFest dóna cabuda a bandes de metall que canten en la llengua de Pompeu Fabra. Es celebra la primera edició el 22 de març a la Razzmatazz 2 de Barcelona amb Siroll, Forja, Angoixa i Icestorm i és per aquest motiu que conversem amb el principal impulsor de la iniciativa, Ricard Altadill.

L'entrevista, com és habitual amb pràcticament tot el material en àudio que oferim a les nostres pàgines, es va originar en el nostre espai de radiofònic del que en podeu seguir els podcast de cada edició clickant en aquest enllaç on trobareu moltes més entrevistes en el marc del programa a més de la música que hi punxem. Us convidem, a més, a feu un M'agrada a la nostra pàgina a Facebook on publiquen totes les actualitzacions que es produeixen a la web i els programes de ràdio.

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?