Menu

NIGHTWISH + PAIN 14-04-08

Razzmatazz I (Barcelona)

Donava la impressió de cita molt important el fet d'arribar als voltants de la Razzmatazz i veure que la cua de gent per entrar ja donava la volta a tota l'illa de cases de la sala. No és d'extranyar ja que Nightwish són una de les bandes més populars de l'escena del heavy metal però si hi pensem una mica recordarem fàcilment que en la seva darrera visita van omplir un gran pavelló com la Vall d'Hebró. Sí, ja sé que han canviat de vocalista i demés però, a tots els que van omplir el recinte olímpic aquell dia no els agrada gens Anette Olzon? O senzillament es van apuntar al "carro"? En fi, les circumstàncies per un concert mai són les mateixes però només voldria fer notar la poca coherència del món de les actuacions en directe i les suposades pujades i baixades en la trajectòria d'un grup.

PainAl meu parer el disc amb Anette no té res a envejar als anteriors amb Tarja. El que fa mal a ambdós etapes són les comparacions que inevitablement es produeixen. Però anem amb el concert. Abans però m'agradaria comentar el fet que el grup no fes cap entrevista en aquesta gira per l'estat espanyol, respectable però sincerament no ho entenc ja que és el primer cop que hi actuen amb Anette encara que en el seu moment fessin l'habitual visita promocional (això sí només a Madrid com no). A més, les dificultats amb que em vaig trobar a l'hora d'intentar cobrir aquest concert van ser nombroses i com fa temps que no em passava, tot i així aquí està la crónica amb la millor de les intencions, sobretot en l'apartat gràfic ja que no acostumem a gaudir d'acreditació de fotògraf.

A una hora molt matinera pel que estem acostumats doncs saltaven a escena Pain amb Peter Tatgren al capdavant que manté intacta l'energia que sempre li havia vist. Va sorprendre que només tingués mitja hora i que tot i així s'inclogués versions en el set (Beatles!!!!) però no van faltar un parell de temes del darrer Psalms of extinction. Tot i el poc temps van demostrar saber on trepitgen i defensar dignament la seva proposta, més avall trobareu el set-list.

Arriba el moment i després d'un llarga intro salten els finesos Nightwish a escena amb una sala ben plena i un esclat com feia molt que no s'hi veia en part també degut al tema escollit per obrir, Bye bye beautiful.

Des del primer moment les mirades es centren en Anette que compleix perfectament en els temes del "seu" disc. La sueca es nota més que acoplada amb la banda, ja són uns quants mesos de gira, i val a dir que és molt més planera, participativa i afable que qui tots esteu pensant. En aquest sentit el grup ha guanyat ja que l'altivesa de Tarja era ben palesa i sempre marcava distàncies amb el públic.

Un altra cosa és enfrontar-se amb els temes del passat on ja va patir bastant més tot i que no es va consumar ni molt menys un desastre com es podria pensar. Ho vam poder comprovar en el segon tema Dark Chest of woders on el mateix Marco la tapava sense massa esforç, són veus molt diferents de fet.

NightwishDurant tota l'actuació es va poder veure l'evident trencament amb el passat que notarem a partir d'ara en els directes del grup ja que de ben segur que només sonaran els temes més coneguts i "hit-singles", en vam tenir una mostra ja que van incloure bona part dels temes del darrer disc i segur que quedaran condemnats els dos o tres primers treballs del grup.

Malgrat tot, temes com Dead to the world o Wishmaster en el bis van demostrar que no es van escollir per fer-li la tasca fàcil a Anette ja que en alguns va patir d'allò més, com el darrer citat, tot i que ho va saber salvar bé sense voler arribar on no pot de cap manera.

Fins i tot va tenir uns minuts de descans, com ja passava en anteriors gires, que si llavors era a través d'una versió ara la instrumental Last of the wilds. Nemo no va desentonar gens al requerir un esforç menor i va ser la darrera abans dels bisos.

Per cert, si algú trobava en falta els canvis de vestuari amb que ens obsequiava Tarja i el fet que acabés sense un pel fora de lloc doncs no va ser el seu concert ja que Anette no va parar de moure's ni un moment, va deixar els canvis de vestuari per un altra ocasió i va suar d'allò més, de fet coneix l'escena i ve d'ella no com passava abans...

Cal esmentar finalment l'escassa durada del concert ja que amb la reacció que van obtenir i en els horaris que ens vam moure haurien pogut interpretar sense problemes dos temes més. Desgraciadament és una tónica això dels concerts d'hora i quart hora i vint i cap a casa, amb comptades excepcions. Amb el que valen les entrades!!!!


Malgrat tot notables!!


SET-LIST PAIN:

Same Old Song (Dancing With The Dead)
Eleanor Rigby (Nothing Remains The Same)
End of the Line (Rebirth)
Zombie Slam (Psalms Of Extinction)
Nailed to the Ground (Psalms Of Extinction)
Just Hate Me (Nothing Remains The Same)
On and On (Rebirth)
Shut Your Mouth (Nothing Remains The Same)


SET--LIST NIGHTWISH:

Intro
Bye Bye Beautiful (Dark Passion Play)
Dark Chest Of Wonders (Once)
Whoever Brings The Night (Dark Passion Play)
The Siren (Once)
Amaranth (Dark Passion Play)
The Islander (Dark Passion Play)
The Poet And The Pendulum (Dark Passion Play)
Dead To The World (Century Child)
Last Of The Wilds (Dark Passion Play)
Sahara (Dark Passion Play)
Nemo (Once)
----
7 Days To The Wolves (Dark Passion Play)
Wishmaster (Wishmaster)
Wish I Had An Angel (Once)

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?