Menu

ATROCITY + LEAVE'S EYES + DARKWELL + BATTLELORE 24-11-04

Mephisto (Barcelona)

Fotos: Vicens Bitrià

Nit interessant la que es presentava a la sala Mephisto on tindríem l´oportunitat de veure en acció el matrimoni Krull-Kristine, especialment aquesta darrera després d´ésser foragitada de la formació que podríem dir va donar empenta a un estil Theatre Of Tragedy.

DarkwellPerò a més de les dues formacions que lideren el matrimoni la vetllada es completava amb els Darwell i Battlerore. Sobre aquests primers res us puc comentar ja que la durant la seva matinera actuació (més o menys a un quart i cinc de vuit) ens trobàvem realitzant una entrevista al matrimoni Krull-Kristine pel nostre espai radiofónic on van fer gala un cop més d´una amabilitat extrema, a més de rebel.lar alguns detalls interessants de llurs carreres. (podeu trobar-la en la secció entrevistes d´aquesta mateixa web).

Si vaig presenciar el concert de Darkwell dels que ja coneixia el seu anterior treball Suspiria, el que no sabia es que tenen nova vocalista en la figura de la desconeguda, almenys per mi, Stephanie Luzie que crec ens va sorprendre per la seva notable interpretació i capacitat vocal a més de gaudir d´un to i actitud molt a to d´una formació de metall gòtic com aquesta.

En aquesta gira tenen una bona oportunitat de presentar internacionalment el seu recent Metatron del que precisament van interpretar entre altres el primer single Strange. Amb tant sols dos treballs al mercat van intercalar temes d´ambdós amb certa preeminència pels del primer, així doncs van sonar Realm of darkness o Two souls creature per citar-ne alguns. Caldrà seguir-los la pista.

 

Leave's EyesA tots els seguidors de Theatre Of Tragedy ens va sorprendre el fet que Liv Kristine quedés fora de la formació. Ella mateixa es va mostrar força dolguda en l´entrevista que hi vam mantenir pel fet que la fessin fora d´una manera poc elegant i quant segons ens va confessar ja havia grabats deu temes nous amb la seva veu (qui els pogués escoltar!!!!!). Per això, i tal com vam comprovar després en el concert, no toca ni un sol tema de la seva época amb els Tragedy tot i ser conscient que tothom voldríem sentir alguns d´aquells temes en la veu original.

Així doncs, resulta fàcil comentar-vos quin va ser el set-list del seu nou projecte Leave´s Eyes. El disc Lovelorn complert i en el mateix ordre.

Obre doncs amb Norwegian lovesong fent palès que l´estat vocal de Liv sembla que millori amb el temps, aquest fet, acompanyat d´un so força bo van fer oblidar qualsevol melangia respecte la banda que la va donar a conèixer. La banda de músics que l´acompanya és la mateixa formació que els Atrocity del seu marit Alex Krull, fins i tot un dels guitarres havia estat temporalment a Theatre of tragedy, curiós.

Aquests músics cada nit fan doblet ja que toquen amb Liv i després amb Atrocity, realment acabarant esgotats la gira!!. Liv en aquest nou disc i gira recupera també el vestuari més gótic, el protagonisme i la dolçor absoluta que tenia anteriorment i que havia quedat un pel desvirtuat en "l´época cibernética" dels Tragedy.

Després de Tale of the seamaid segueix Ocean´s way on per interpretar-la amb la seva muller apareix Alex per primer cop, cosa que també passaria a The Dream i Temptation. A més de parts vocals també s´encarrega de tocar alguna percussió. De fet, la nova banda de Liv ha estat creada al seu gust amb la gran ajuda del seu marit en tot, veus, música, grabació, gira... i recuperant part de l ´essència d´aquells màgics primers tres treballs dels Tragedy.

Em sembla una tonteria comentar-vos els següents temes que va tocar ja que com hem comentat va ser el disc Lovelorn sencer i en el mateix ordre i, de fet, la cosa no va fer més que millorar, en so, interpretació vocal, actitud, comunió amb el públic... etc. i parlant del públic... Poca assistència, unes dues-centes persones. De tota manera aquesta data de la gira va coincidir amb un partit del Barça, hàndicap sempre important i que tenia força preocupats al duer Krull-Kristine.

AtrocityArribava el torn dels Atrocity. Era curiós observar suposadament et disposes a presenciar l´actuació d´una nova banda i apareixen els mateixos músics que fa cinc minuts tenies davant teu, això si amb el corresponent canvi de vestuari caracteritzats amb roba de l´edat mitjana. Canvi de peu de micro per un amb el logo del darrer Atlantis i Alex Krull al capdavant.

Ens van oferir una bona barreja de death metal brutal i sons electrònics i com a bon exemple obren amb Reich of phenomena del darrer disc. Seguidament recordem temps pretèrits amb Necropolis per tornar a coses més actuals amb God of nations amb un exaltat discurs del senyor Krull en contra de qualsevol religió. L´assalt sónic fou tal que donava la impressió d´haver empitjorat la qualitat respecte l´anterior concert quan no era així.

Més Atlantis amb Clash of the titans on Liv apareix en escena, com ho faria en diferents ocasions per fer coros, i Enigma obrint una porta a l´esperança de que Atlantis hagués estat a Iberia segons Alex, a saber... Curiós va resultar veure com Alex mostraba una bufanda del Barça, el seu "competidor" aquella nit i que tant li feia patir abans de començar, i la llançaba de manera no massa afable al públic. La cosa segueix amb un tema del conegut disc de versions Werk 80 The great commandment que va servir per calmar la cosa i que algun despistat del que estava escoltant per fi fes cara de satisfet.

L´empenta d´Alex no baixa i continuen amb Seasons in black del Gemini seguida de BLUT i un nou tema com Apocalypse tema amb el que van abandonar l´escenari.

Apareixen Alex i Liv per llegir un pergamí on Plató explica la desaparició de l´Atlàntida i, com al disc, el tema que segueix és Cold black day. El fi de festa era previsible, un dels temes del disc de versions i que més van popularitzar en el seu moment Shout.

Va valer la pena perdres el futbol per aquest show tot i que he de confessar que em té el cor més robat Leave´s Eyes.

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?