Menu

Burning Witches - Burning Witches

Discogràfica: BW Records/Non-Stop Music
Data sortida: 29-05-2017

Aquest és un d'aquells treballs que en una primera escolta no li vaig prestar massa atenció i un cop et dóna un dia per recuperar-lo li vas treien suc. Segurament costa bastant més que un treball de heavy metal clàssic et cridi l'atenció quan quasi tot està inventat i dit en l'estil, ni tant sols el reclam d'una banda femenina és suficient per molt que encara avui dia s'hi posi especialment esment per donar a conèixer i promocionar qualsevol banda formada exclusivament per noies.

Burning Witches van ser fundades per la guitarrista Romana Kalkuhl a la localitat de Brugg, Suïssa. En aquell mateix any contacta amb una amiga de tota la vida, Jeanine (baix), i en un festival local coneix Seraina Telli, vocalista i principal compositora ara mateix. Decideixen tirar endavant i prendre's seriosament el grup i Romana contacta amb un vell conegut com Schmier dels Destruction que es va interessar en la proposta d'ajudar-les i fer de productor. La formació es completa després d'unes audicions amb Lala Frischknecht a la bateria i Alea Wyss a la segona guitarra.

I el més important, què ofereixen en aquest debut? Doncs la resposta és senzilla, metall d'allò més clàssic on les guitarres melòdiques es fonen amb parts purament de heavy clàssic que podrien signar els mateixos Judas Priest. De fet, els britànics són una influència més que notòria i present, de fet el grup ho admet i així ens ho confessaven en una recent entrevista, fins i tot Rob Halford és el vocalista preferit de Seraina, queda tot dit. Ja que estem amb les parts vocals, Seraina mostra potencial que caldrà explotar ja que actualment la voluntat d'assemblar-se, potser fins i tot massa, a Halford la limita però té el punt just de duresa i melodia que em recorda a Janet Gardner o la mateixa Doro.

La inicial Black Window és un tema de pur heavy metal que farà les delícies dels seguidors dels Priest més clàssics, ideal per iniciar els directes. La segona Burning Witches molt més pausada i melòdica ja marca una tornada i riff propi que se t'enganxa sense remissió. Bloody Rose ja intenta innovar i explorar nous camins però no us preocupeu que no se surten de la carretera marcada del tot. The Dark Companion és un dels temes més extensos on Seraina mostra el seu poder vocal en una composició molt més ambiciosa fins i tot amb tocs progressius en algunes parts.

Tornen al metall i temàtiques més trillades amb Metal Demons, curta i directa, agradarà als més ortodoxos. Save Me és una de les "balades" amb això ho dic tot, tema melòdic amb tornada i melodia que intenta tocar la fibra tot i que li falta un punt per aconseguir-ho. No és fàcil fer bons temes melòdics. Creatures of the Night ens torna a les Burning Witches més influenciades pels Priest així com We Eat Your Children. Punt de repòs amb Creator of Hell i la seva tornada pensada per corejar i el headbanging als concerts, un mig temps que dóna pas de nou a una composició ambiciosa com The Deathlist més que emparentada amb The Dark Companion. El disc finalitza amb Jawbreaker, no podia ser d'un altra manera un tema dels Priest per acabar un treball marcat pels britànics.

Caldrà seguir la pista d'aquestes noies després d'escoltar aquest treball que promet però que encara no mostra tot el seu potencial i sí molt bones maneres. Veurem en directe com el defensen, les perspectives són bones.

Accés

Has oblidat la contrasenya? / Has oblidat el nom d'usuari?